Behringer Odyssey Module

16 de juny de 2020

Viquipèdia Informació

L’ARP Odyssey és un model de sintetitzador analògic fabricat per la marca ARP, i que va estar en producció entre els anys 1972 i 1981. A causa del seu so i les seves característiques tècniques, l’ARP Odyssey va ser durant molts anys el competidor principal del Moog Minimoog.

L’Odissea

Recordo que des de petit sempre m’havia agradat l’Arp Odyssey, primer em vaig enamorar de la seva estètica i després del seu so -sí, superficial-. Ja més gran vaig intentar comprar-lo, però mai arribava a ajuntar els diners necessaris, en 2006 no baixava de l’equivalent a uns 5000 euros de avui. Afortunadament, tot va ser diferent quan va aparèixer el clon de Korg i una estona després, el de Behringer. Jo vaig trigar el segon, només perquè al moment de fer la compra, no hi havia estoc del de Korg.

Ho vaig comprar -el de Behringer– amb una mica de por, era el meu primer producte de la marca en molt de temps, després d’haver tingut un parell de taules de barreges, que la veritat, donaven moltíssim de problemes electrònics, encara que la qualitat d’àudio era acceptable. El primer que m’impressiono només en agafar la capsa va ser el seu pes -sí que pesa la bestiola- el que a vegades és sinònim d’una bona qualitat. I en arribar a casa i poder per fi obrir-la, m’impacto la seva mida. El que va portar un problema, ja que no hi havia prou espai a l’escriptori, culpa meva, perquè de pura ansietat per tenir-ho, no havia pres les mesures i vaig suposar, que semblarien a les de la versió feta per Korg.

Bé, li haure de tallar les tecles
BEHRINGER ODYSSEY MODULE | L'IRREGULAR

Amb un núvol negre a sobre el meu cap -arran de la reputació qüestionable que tenia la marca- i conscient que en tallar-lo, la garantia s’extingia automàticament, em vaig posar a fer-ne igualment, i a mesura que l’obria, tallava i doblava m’anava tranquil·litzant, ja que es notava tots els materials de molt bona qualitat, amb un frontal de ferro i una carcassa d’alumini de gairebé 5 mm -Sembla que Behringer és una altra empresa, n’aquest, de merdós no en té res-.

En ser un clon en què el que veus és el que hi ha, en tallar les tecles no vaig perdre cap funció, el vaig connectar al seqüenciador i en un dir ai, em vaig posar a programar feliç, com un nen.

El millor
  • So clàssic i càlid.
  • Un analògic simple.
  • Hores de entreteniment.
  • Construcció solida, com una pedra.
  • Maco
Més informació

 

Més coses
Fuig!
Fuig!

Vaig trigar més de dos anys a fer aquest Ep de tres pistes escanyolides, sens dubte moltíssim de temps. El que passa és que una cosa n’és decidir-ho i una altra, completament diferent, dur a terme la idea. I no va ser fins que accepto inspirar-me en les meves vivències del dia a dia, que no vaig poder avançar en la consecució del pla -sí, tot un clixé-.

Altaveus JAMO J-121
Altaveus JAMO J-121

He comprat en una casa de subhastes, un parell d’altaveus d’estudi vintage Jamo J-121, ja que vull tenir-ne uns de 3 vies. Han arribat danyats, sembla que els han tractat molt malament, així que hauré de substituir els altaveus de freqüències mitjanes i altes -quina merda-.

Roland TR8
Roland TR8

Tot just apareix aquesta caixa de ritmes al mercat, la vaig comprar, però sempre em va semblar lletja, sobretot pels leds verds fluorescents. Un cop descartada la possibilitat de canviar-los -tasca gairebé impossible per a un aficionat a la soldadura amb mans grosses- em decideixo per fer-li una «rentada de cara» alguna cosa només estètica, amb la missió exclusiva de deixar-la sòbria i elegant.

Deu-n’hi-do!
Deu-n’hi-do!

Arran del llançament d’una sèrie de pedals d’efectes de guitarra -a un preu imbatible- signats per TC-ELECTRONIC, em vaig plantejar la possibilitat d’ajuntar-ne diversos a dintre d’una capsa i ferla servir com un mòdul d’efectes d’escriptori per a sintetitzadors.

Bass Station 2 Module
Bass Station 2 Module

El que va ser el meu primer sintetitzador hardware es va convertir en mòdul per obligació, vaig haver de tallar-lo a l’aeroport perquè la maleta pesava 70 grams més de l’autoritzat, i clar, en facturació em volien cobrar 180 euros de sobrepès. Així que vaig demanar un tornavís i un cúter per treure el teclat i esgarrapar-ne aquests grams a la bàscula, davant la mirada atònita de la dependenta, un tècnic i un policia.

Alesis HR-16
Alesis HR-16

Enmig de la pandèmia finalment em decideixo a fer-li una intervenció a aquesta màquina, sempre m’ha semblat grossa, en contrast amb el poc control físic que en té. La intenció era deixar-la tan quadrada com sigui possible, però sense sacrificar cap de les seves funcions. Feina difícil, ja que hauria de posar un rectangle a dintre d’un quadrat… «Ostres!, i com es fa això?»